Saturday, January 20, 2007

A GLIKÉMIÁS INDEX


A világ még mindig szénhidrát ellenes lázban ég, de valóban minden szénhidrát rossz? Mi a helyzet a rostokkal, antioxidánsokkal és egyéb egészséges tápanyaggal amiket a magvakban, gyümölcsökben vagy zöldségekben találunk?

1981-ben ötlötték ki a glikémiás indexet vagy G.I.-t ami segit eloszlatni a szénhidrátokkal kapcsolatos félreértéseket az élelmiszerek besorolásával, attól függően hogy milyen hatással vannak a vércukorszintre. Magas G.I. tartalmú ételek hirtelen vércukorszint emelkedést eredményeznek aminek elsődleges szerepe van az inzulin szint rombolásában, étvágyunkban és zsirtárolási képességünkben. Ha Önnek bármelyikkel problémája van, akkor a glikémiás index megértése az első, létfontosságú lépés.

Célom, hogy megértessem hogyan használja a glikémiás indexet az egészségesebb táplálkozás segitéséhez. Tudatos felfogás, életmód amiről szó lesz. Ez az életmód számos betegség esélyét csökkenti, optimális egészséget biztosit függetlenül a korától. Soha nem késő változtatni!

No comments: